Català / Español  ·  TEL. 938 930 614 · EMAIL a8031599@xtec.cat
Català / Español  · 

Biblioteca

Pla d'animació a la lectura (PAL)


El Pla d'Animació a la Lectura (PAL) organitzat conjuntament per les regidories d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, busca despertar i potenciar l'hàbit lector de l'alumnat, estimular el coneixement de la literatura infantil i juvenil, donar a conèixer les biblioteques i dotar de fons bibliogràfic a les biblioteques escolars.

 

LA RATOLIVA

La Ratoliva és un personatge màgic que passa per les escoles visitant als nens i nenes des de P3 fins 2n de primària. Els hi explicar què fa a la biblioteca, quins són els llibres que més li agraden i com s'ha convertit en una experta en contes... 

Aquest personatge és la mascota de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat: Joan Oliva i Armand Cardona i ha estat dissenyat per la dissenyadora i il·lustradora Glòria Fort.

LA LLUNETA

La Lluneta també és un personatge màgic, és la filla de la lluna plena i amiga de la Ratoliva. Passa per les escoles visitant als nens i nenes des de P3 fins 2n de primària per explicar i regalar contes. 

La veritat és que es sent una mica sola allà al cel amb la lluna, però a totes les escoles on va fa una bona colla de nous amics i amigues!

 

IU, EL DETECTIU

 

És un divertit i despistat detectiu que capta l'atenció dels nens i les nenes, introduint-los en el fantàstic món dels llibres a través de les seves pròpies vivències personals. Els ensenya com trobar en els llibres tot allò que necessiten saber. 

L'IU fa un taller per a cicle mitjà (3r i 4t primària) i un altre taller per a cicle superior (5è i 6è primària). A partir del lot de llibres acordats per la comissió de la tria de llibres, l'Iu munta una història que es relacioni amb els continguts, temàtica escollida i personatges d'aquesta col·lecció.

Al final del taller, l'IU regala a l'escola el llot de llibres presentats. 

  

 

Més informació: Pla d'animació a la Lectura